Mezzosopraano Melis Jaatinen kasvoi monikulttuurisessa perheessä:

hänen äitinsä on turkkilainen ja isänsä suomalainen.

Hän aloitti pianon soiton viisivuotiaana, mutta laulaminen oli aina hänen rakkain harrastuksensa.  Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta 2009, ja on siitä lähtien kehittynyt monipuoliseksi laulajaksi esittäen aktiivisesti ooppera-, oratorio-, ja kamarimusiikkia.

 

2010-2012 Melis toimi solistiharjoittelijana Suomen Kansallisoopperassa, jossa hän on laulanut useissa roolissa: mm.Nancy (Britten/Albert Herring), Toinen nainen (Mozart/Taikahuilu), Mercedes (Bizet/Carmen), Sesto (Julius Caesar), Zara (Reinvere/Puhdistus-maailman kantaesitys), Cherubino/Figaron häät. 2014 hän esiintyi Savonlinnan Oopperajuhlilla Mercedisin roolissa ja debytoi samana vuonna Norjan kansallisoopperassa laulaen Bertan roolin (Rossini/Seviljan Parturi).

 

Syksyllä 2015 Melis oli kantaesittämässä Saksassa ,Trierissä, Islantilaisen säveltäjän Anna Thorvaldsdottirin oopperaa UR_, jota hän tulee esittämään tulevan vuoden aikana useilla nykymusiikin festivaaleilla Euroopassa. Hän on myös aikaisemmin esiintynyt Japanissa, Englannissa ja Yhdysvalloissa, missä hän on laulanut Bard- musiikkifestivaalilla vuosina 2011 ja 2013.

 

Melis on viime vuosina laulanut yhdessä pianisti Juho Alakärpän kanssa. Vuonna 2013 he olivat neljän finalisti-duon joukossa Wigmore Hall Song competition- kilpailussa. He ovat äänittäneet Ylelle Edvard Griegin lauluja, ja ovat esittäneet erityisesti Pohjoismaista laulumusiikkia, viimeksi Oslon Oopperassa keväällä 2015.

 

Melisin on laulanut mm. seuraavien kapellimestareiden johdolla: Baldur Brönniman, Mikko Franck, Enrique Mazzola, Susanna Mälkki, Leif Segerstam ja Pinchas Steinberg.

Suomen Kansallisoopperan tukisäätiö, Suomen Kulttuurirahasto, sekä  Pro Musica- ja Wegelius säätiöt ovat tukeneet hänen laulu-uraansa useiden vuosien ajan.